*

kariimmonen

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 16 min 51 s sitten

Kim Jong-un uhkaa Donald Trumpia – varoitus vetypommista Tyynellämerellä

1 tunti 4 min ago

Pohjois-Korean hallitsijan Kim Jong-unin mukaan USA:n ”häiriintyneen” presidentin Donald Trumpin kommentit osoittavat, että Pohjois-Korean ydinvarustautuminen on perusteltua.

Sulkeutuneen kommunistivaltion diktaattori uhkaa Trumpin ”maksavan kalliisti” äskettäin pitämästään YK-puheestaan, BBC kertoo. Trump ilmoitti tiistaina, että Yhdysvallat tulee tuhoamaan Pohjois-Korean täydellisesti, jos se joutuu puolustamaan itseään tätä vastaan.

Yle: Työkaveri vei pankkikortin tiedot Lidlin pukukopissa – nyt varoitetaan unohdetusta riskistä

2 tuntia 2 min ago

Kaupan takahuoneeseen pankkikorttinsa jättänyt työntekijä joutui työkaverinsa huijaamaksi. Kuluttajariitalautakunta antoi tapauksesta kriittistä palautetta sekä uhrille että tämän pankille, Yle kertoo, ja varoittaa joidenkin pankkienkin unohtamasta pankkikorttiriskistä. 

Suuri mestarisuosikki Tappara suli, JYP jyrää kärjessä

10 tuntia 17 min ago

Jääkiekon Liigan torstain ainoassa ottelussa JYP voitti Tapparan Tampereella 4-3. Tappara johti 2-0 ja tasoitti vielä 3-3:een, mutta Jaakko Jokisen kolmannen erän alussa tekemä maalia ratkaisi JYPille täyden pistepotin.

Juuso Puustinen teki JYPille kaksi maalia. Hän nousi Liigan piste- ja maalipörssissä kärkeen. Puustisen tehot ovat 7+2=9.

Jokerit pysäytti punaisen armeijan: ”Tuntuu kyllä hyvältä”

21.9.2017 23:16

Jokerit otti KHL:ssä torstaina kovan päänahan. Punaisen armeijan keskusurheiluseura TsSKA Moskova hävisi Helsingissä 0-4.

- Olen kyllä tyytyväinen. Noin kovan joukkueen voittaminen tällä tavalla tuntuu todella hyvältä, hehkutti ottelun avausmaalin ampunut Jokereiden yhdysvaltalaispuolustaja Matt Gilroy Sport Contentille.

Jokerit on kuuden pelin voittoputkessa. Kymmenestä ottelustaan Jokerit on voittanut kahdeksan.

- Ei ole yllättänyt. Teimme ennen kauden alkua kovasti töitä ja saamme siitä nyt palkintoa, Gilroy summasi alkukautta.

Työttömien järjestö järkyttyi käyttämättömästä 150 milj. €:sta – lähettää ministerille viestin

21.9.2017 19:23

Työttömien Keskusjärjestö on järkyttynyt tiedosta, että merkittävä summa ely-keskusten työllistämisrahoista uhkaa jäädä kokonaan käyttämättä. Uutissuomalainen kertoi tänään, että noin 150 miljoonaa euroa on vielä käyttämättä tälle vuodelle.

Kaikkiaan työ- ja elinkeinoministeriö on jakanut 612,6 miljoonasta euroa muun muassa työvoimakoulutuksen, kotoutumiskoulutuksen ja valmennusten hankintaan.

Ahvenanmaan kansanedustajakin oudoksuu petturiksi syytetyn suomi-kantaa: ”Irtisanoudun siitä”

21.9.2017 18:40

Ahvenanmaan kansanedustaja Mats Löfström liittyy poliitikkojen joukkoon, jotka ihmettelevät Ahvenanmaan edustajan äänestyskäyttäytymistä Suomen kieliasiassa Pohjoismaiden neuvostossa. Britt Lundberg kaatoi suomen kielen aseman parantamista ajaneen esityksen.

Pohjoismaiden neuvoston presidentti Lundberg ratkaisi äänestyksen, joka päättyi 6–5.

Turvapaikanhakijan paluuraha nousee jo nyt: Enintään 2500 € hyödyketukea

21.9.2017 18:16

Vapaaehtoisen paluun tukea korotetaan. Jatkossa rahallista tukea voitaisiin myöntää vapaaehtoisesti kotimaahansa palaavalle aikuiselle enintään 1 500 euroa ja perheensä kanssa lähtevälle alaikäiselle 750 euroa maasta riippuen.

Aiemmin rahallisen tuen enimmäismäärä aikuiselle on ollut 1 000 euroa ja lapselle 600 euroa. Käteisen lisäksi tukea voidaan maksaa myös hyödykkeinä tai näiden kahden yhdistelmänä.

Petturiksi haukuttu Ahvenanmaan edustaja puolustautuu: ”Äänestin kompromissia suomelle”

21.9.2017 16:59

Suomen kielen aseman parantamista ajaneen esityksen Pohjoismaiden neuvostossa kaatanut Ahvenanmaan edustaja kommentoi lyhyesti päätöstään, joka on hämmentänyt suomalaispoliitikkoja. Muun muassa Sdp:n kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta katsoi, että Britt Lundberg petti Suomen eduskunnan.

Kyseessä on Islannin aloite, jolla pyrittiin parantamaan suomen ja islannin kielten asemaa neuvostossa ja tekemään niistä tasavertaiset muiden ryhmän kielten kanssa.

Poliitikot hämmästyivät: Ahvenanmaan edustaja äänesti suomea vastaan – ”Hän petti Suomen eduskunnan”

21.9.2017 15:36

Suomen kielen aseman parantamista ajanut esitys kaatui keskiviikkona Pohjoismaiden neuvostossa – Ahvenanmaan edustajan äänestettyä suomea vastaan. Suomalaispoliitikot läpi puoluekentän ovat hämmentyneitä tilanteesta.

Suomen PN-valtuuskunta esitti aikanaan ahvenanmaalaispoliitikko Britt Lundbergia Pohjoismaiden neuvoston presidentiksi. Nyt hän oli päättävässä asemassa, neuvoston presidenttinä, kaatamassa Islannin aloitetta, jolla pyrittiin parantamaan suomen ja islannin kielten asemaa neuvostossa ja tekemään niistä tasavertaiset muiden ryhmän kielten kanssa.

IL: Bussikuski hermostui Nobinan lakkokutsuun – ”Meitä kusetettiin olan takaa”

21.9.2017 15:05

Bussiyhtiö Nobinan torstainen lakko aiheuttaa napinaa paitsi matkustajissa myös yhtiön sisällä. Nimetön yhtiön palkkalistoilla oleva bussinkuljettaja kertoo Iltalehdelle, että hän katsoo lakkokutsun olleen valheellinen.

Näkökulma: Facebookista tuli Ylen kilpailija

21.9.2017 14:19

Yleisradio on saanut uuden päätoimittajan. Onneksi olkoon, Jouko Jokinen!

Jokinen on ollut viikon todellinen mediahenkilö avattuaan viime sunnuntaina Aamulehden kautta keskustelun sukupuolineutraalien termien käytöstä. Uusi Suomi otti asiaan kantaa omalla linjauksellaan.

Piraatille 100 euron ”sakko” mutta oikeudesta 33 000 euron lasku – ”Onko tässä mitään järkeä?”

21.9.2017 12:44

Sadan euron verran korvauksia itse lainrikkomuksesta eli piratismista – mutta 33 000 euron lasku oikeudenkäynnin kuluista.

2500 €/kk on suomalaisten yleisin palkka – Näin tienaavat eri ikäryhmät

21.9.2017 11:23

Kokoaikatyötä tekevien suomalaisten palkansaajien yleisin kokonaisansio oli 2500 euroa kuukaudessa vuonna 2016, Tilastokeskus kertoo. Jutun alaosasta pystyt vertailemaan, tienaatko enemmän vai vähemmän kuin ikäryhmäsi keskimäärin.

Kokonaisansiot sisältävät peruspalkan lisäksi kaikki palkanlisät, ylityöansiot ja luontoisedut, mutta eivät tulospalkkioita tai lomarahoja. Kokonaisansiot ovat bruttomääräisiä, eli niistä ei ole vähennetty veroja tai muita maksuja.

Real Madridin karmea pettymys, maailmanennätysunelma murskaksi

21.9.2017 11:09

Espanjan jalkapallon mahtiseuralle Real Madridille tarjottiin keskiviikkona maailmanennätystä. Jos joukkue olisi tehnyt La Ligan ottelussa Real Betisiä vastaan maalin, olisi se ollut 74:s perättäinen ottelu, jossa Real Madrid olisi onnistunut maalinteossa.

Maalia ei kuitenkaan tullut. Kaiken lisäksi Real Betis onnistui voittamaan ottelun 1-0, kun Antonio Sanabria teki maalin 94. minuutilla.

Näin ollen maailmanennätys pysyy yhä jaetusti Realin ja brasilialaisseura Santosin hallussa. Legendaarisen Pelen tähdittämä Santos teki maalin 73 perättäisessä ottelussa 1961-63.

Ravintoloitsija parahtaa: Alkoholilain ei tarvitsisi koskea ravintoloita lainkaan – yksi pykälä riittäisi

21.9.2017 10:37

Ravintoloissa myydään nykyisin vain noin kymmenen prosenttia kaikesta alkoholista. Se on sen verran pieni osuus koko kulutuksesta, että alkoholilain ei tarvitsisi koskea ravintoloita lainkaan, väittää ravintoloitsija Jorma Railonkoski Puheenvuoron blogissaan.

Helsinkiläisen Storyvillen ravintoloisijalla olisi yksinkertainen resepti anniskeluravintoloiden sääntelyyn.

– Riittäisi yksi pykälä: ”anniskelu on kielletty alaikäisille”, hän ehdottaa.

TE: ST1-miljardööri kieltäisi lyhyet lennot ja rajoittaisi autojen nopeutta – ”On pakko mennä kiellon kautta”

21.9.2017 09:08

”Meidän pitäisi rajoittaa lentämistä voimakkaasti regulaatioilla ja veroilla”, sanoo energia- ja polttoaineyhtiö ST1:n perustaja ja pääomistaja Mika Anttonen Talouselämän haastattelussa.

192 häiriötä juuri nyt – Lakko seisauttaa Helsingin bussiliikennettä

21.9.2017 08:06

Iso kasa bussivuoroja jää ajamatta Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla tänään torstaina Nobinan työnseisauksen vuoksi.

HSL:n sivuilla näkyy torstaina aamulla 192 vuoroa, joita koskee häiriöilmoitus. Valtaosa perumisista johtuu lakosta. HSL on suosittanut asiakkaita varautumaan tilanteeseen vaihtoehtoisin kulkuvälinein.

Kaikkiaan ajamatta jää satoja bussivuoroja, Yle kertoo. Lakko alkoi torstain vastaisena yönä kello kolme ja päättyy perjantaina aamuyöstä samaan aikaan.

Susijengin katsojamäärät ylittivät odotukset

20.9.2017 23:39

Helsingissä pelattujen koripallon EM-kisojen ottelujen yleisötavoitteeksi asetettiin etukäteen 65 000 myytyä lippua. Koripalloliiton mukaan tavoite ylittyi reilusti. Lippuja myytiin yli 75 000 kappaletta.

Ilveksen voittotili auki, HIFK:n ahdinko syveni

20.9.2017 22:20

Tampereen Ilves nappasi jääkiekon Liigassa kauden avausvoittonsa kuudennella yrittämällä. Ilves pehmitti Tampereen Hakametsässä HIFK:n voittolaukauskisan jälkeen 2-1.

Lennart Petrell laukoi HIFK:n kolmannessa erässä siniviivalta johtoon, mutta Joona Ikonen tasoitti rannelaukauksellaan 1-1:een paria minuuttia ennen loppua. Ikonen teki myös uransa ensimmäisen liigamaalinsa.

Voittomaalikisassa Ilvekselle ratkaisi Sami Sandell. HIFK ei onnistunut yhdessäkään rankkarissaan.

Sipilän avaus 2000 pakolaisen kiintiöstä kaivettiin esiin eduskunnassa: ”Kerron, mistä on kyse”

20.9.2017 20:03

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) joutui selventämään eduskunnassa taannoista lausuntoaan pakolaiskiintiön roimasta kasvattamisesta. Kansanedustaja Paavo Arhinmäki (vas.) ihmetteli, oliko Sipilä tosissaan, kun kuitenkaan budjettiriihessä asiasta ei päästy sopuun.

Sisäministeriö esitti ministeri Paula Risikon (kok.) johdolla Suomen pakolaiskiintiön korottamista nykyisestä 750:stä 1050:een, mutta asiasta ei löytynyt sopua budjettiriihessä. Korotuspäätöstä odotettiin turhaan jo kevään puoliväliriihestä. Sittemmin siniset on ilmoittanut, ettei näe perusteita kiintiön kasvattamiselle.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset